Voorjaarscompetitie 2024

Alle senioren worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de KNLTB Competitie Voorjaar 2024 die vanaf 5 april  2024 van start gaat.  

Jeugdleden zullen apart geïnformeerd worden over de competities Rood, Oranje, Groen en Junioren. Deze competities worden in het Voorjaar 2024 alleen op zondag gespeeld.  

Alhoewel onze club druk bezig is om padelbanen aan te leggen, komt de inschrijving voor padelcompetitie voor het voorjaar 2024 nog te vroeg. Wij zullen daarom nog geen padelcompetitie aanbieden in het voorjaar.  

Zoals in onderstaand schema te zien is kan op alle mogelijk dagen competitie gespeeld worden.  Wij horen graag van jullie, onze leden, of jullie willen deelnemen aan de KNLTB Competitie Voorjaar 2024. Heb je nooit eerder competitie gespeeld bij TC Leende en heb je wel interesse, laat het ons weten. Laat het ons ook weten als je een keer in een ander team wilt uitkomen dan je de afgelopen jaren gedaan hebt. Verandering kan soms goed zijn voor je ontwikkeling. Speelde je tot nu toe op een ochtend/middag/avond, maar zou je best ook op een andere, extra, dag willen tennissen, laat ook dat weten.  

Aarzel niet ! Alleen als jullie aan ons doorgeven wat jullie wensen zijn, kunnen we kijken welke teams gevormd kunnen worden op tijdstippen dat er ruimte is op ons tennispark.  

 

Belangrijke info Voorjaar 2024

Ook in het Voorjaar 2024, om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken, geldt weer het scenario “Om de week spelen op vrijdagavond”.

Wat houdt dit scenario precies in?

 • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams en 8&9 teams starten gelijk met de reguliere competitie (12 april). De dames en heren teams starten een week eerder (5 april);
 • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
 • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;

De totale organisatie voor de voorjaarscompetitie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.  

Er is aanbod in de Landelijke competitie en de Regionale competitie.  

 • Regionale competitie die vermeld is geldt voor Noord-Brabant.
 • Landelijk geldt voor heel Nederland, waarbij wij niet verwachten dat je in Groningen of Noord-Holland moet spelen, maar Limburg behoort wel tot de mogelijkheden.  

 

Ter verduidelijking hieronder de leeftijdsgrenzen die hierbij gelden:

 • 17+ spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2008
 • 25+ spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2000
 • 35+ spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1990
 • 45+ spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1980
 • 50+ spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1975 

 

 

Aanvangstijd Competities 

Ochtendcompetities  09.00 – 10.00 uur
Middagcompetities  13.00 uur
Avondcompetities  19.00 uur
Variabele begintijd op zaterdag en zondag  08.30 - 16.30 uur
Dames Dubbel 50+ vrijdag  13.00 uur
8&9 Tennis donderdag/vrijdag  19.00 – 20.00 uur
8&9 Tennis zondag 8.30 - 16.30 uur

 

Dispensatieregeling

Het is mogelijk om dispensatie aan te vragen om:

 • voor 2 verenigingen te mogen spelen;
 • binnen TC Leende in 2 teams te spelen;

Geef dit bij aanmelden door zodat wij aan kunnen geven welke voorwaarden hiervoor gelden en ook tijdig de dispensatie aan kunnen vragen.  

 

Terugtrekking ingeschreven ploegen

Wij wijzen er met nadruk op dat terugtrekking van reeds ingeschreven ploegen door de KNLTB beboet wordt met  € 225,00. Dit bedrag zal door TC Leende op het betreffende team verhaald worden.  

 

Hoe opgeven

Je kunt je als team aanmelden, maar ook individueel.  

Bedenk vooraf dat je je voor 5-7 weken aan een team verbindt. Houd daar dus rekening mee. Schrijf in met een of twee extra mannen/vrouwen (reserves) zodat je afwezigheid/blessures kunt opvangen. Als een team wordt ingeschreven van slechts 4 personen dan zal deze aanmelding besproken worden in de bijeenkomst van onze competitieleiders. Het is dus mogelijk dat een team van slechts 4 personen door onze vereniging niet ingeschreven wordt. We kijken daarbij o.a. naar het aantal beschikbare invallers/sters.  

Om je team of jezelf op te geven kun je een e-mail sturen aan [email protected].  

Geef daarbij aan in welke competitievorm of welke dag/avond uit bovenstaande schema je wilt spelen (bijv. Do Dames Dubbel Ochtend/4DD) en wie de spelers/speelsters in je team zijn.

Definitieve plaatsing hangt af van het aantal inschrijvingen! Teams c.q. spelers/speelsters die de afgelopen competities ingeschreven stonden hebben voorrang. Tijdig aanmelding is daarbij wel vereist.  

 

Meer informatie nodig?

Deze informatie is via mail aan alle leden toegezonden (voor zover mailadres bij de competitieleiding bekend is).  Heeft iemand geen mail ontvangen, meld dat dan gerust bij de competitieleiders. Heb je nog vragen, neem dan contact op met een van onze competitieleiders of mail naar [email protected].     

Competitieleiders: Wilma van Rijsingen, Dianne Maas en Nicole van Eert.