Logo

Kampioenen KNLTB voorjaarscompetitie 2023

10 juni, 2023

In de KNLTB voorjaarscompetitie 2023 zijn 3 van onze teams erin geslaagd kampioen te worden.
Vanaf deze plek feliciteren we de teams met dit mooie resultaat.
Extra vermeldenswaard is dat het voor deze teams de eerste keer is dat ze kampioen worden.

Op dinsdagochtend 30 mei wisten de dames van Leende 2, dames dubbel competitie 3e klasse, kampioen te worden.
Het was nog een spannende laatste zevende speeldag, zowel Leende 2 als naaste concurrent Herkenbosch 2 hadden tot dan toe 20 punten behaald.
Niet iedereen was even fit en dus werd besloten met 5 speelsters af te reizen naar Asten, zodat de niet fitte speelsters maar 1 wedstrijd hoefden te spelen. Deze opzet pakte goed uit. Alle 4 wedstrijden werden overtuigend gewonnen zodat met een 4-0 overwinning naar Leende teruggereisd kon worden.
Naaste concurrent Herkenbosch won ook al haar wedstrijden en dus staan beide teams na de laatste speeldag met 24 punten bovenaan de ranglijst. Om te bepalen wie kampioen is wordt dan gekeken naar het onderlinge resultaat.
Dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn bleek daar wel uit: 2-2 in partijen, 4-4 in sets en uiteindelijk 32-31 in Leends voordeel bij de games.
Proficiat dames met jullie kampioenschap !!!  Team bestaat uit Anneke Kennis, Anne-Marie de Beer, Martine Goyarts, Jarie Gerris en als invalsters hebben meegedaan Ruby-Ann Malcontent, Elly van de Laar.

Dames Dubbel Leende 2

Op vrijdagavond 2 juni was het de beurt aan Gemengd Dubbel 35+ Leende 1 om in Nuenen in een rechtstreeks duel tegen naaste concurrent Lissevoort 1 het kampioenschap binnen te halen. De voorsprong bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 3 punten en dus was al bekend dat 1 wedstrijd winnen voldoende was.
De heren slaagden erin hun dubbel in 3 sets te winnen en dus was na de eerste 2 partijen al duidelijk dat het kampioenschap voor Leende was.
Ook bij de overige 2 partijen werden de punten gedeeld, eindresultaat 2-2.
Voor de eindstand in hun poule (1e klasse) betekent dit dat Leende na 5 wedstrijddagen 15 punten heeft, Lissevoort volgt met 12 punten.
Proficiat Marcel Verhoeven, Frans Smits, Harald van Lieshout, Rianne van Bommel, Bianca Arens en ook invalsters Nicole van Eert, Ine van Mierlo, Ruby-Ann Malcontent.

Gemengd Dubbel 35+ Leende 1

Als laatste in de rij slaagden de dames van Leende 3, dames dubbel 35+ 4e klasse op vrijdagavond 9 juni er in de kampioenstitel in de wacht te slepen. Met 1 punt voorsprong op naaste concurrenten Goudhoek en Carolus werd om 19.00 uur in Leende begonnen tegen het team van Carolus. Op baan 1 en 2 konden de Leendse dames in alle rust doen wat ze moesten doen …. alle 4 de wedstrijden winnen. Alleen met een 4-0 overwinning was het namelijk direct zeker dat de kampioenstitel binnen was. Elk ander resultaat zou hoogst waarschijnlijk betekenen dat Goudhoek hen voor zou gaan.
Al was er de nodige spanning, de dames begonnen goed. Elly van de Laar/Betsy Oomen wonnen overtuigend hun wedstrijd. Monique Beemer en Monique Lodewijks maakten het nog even spannend, maar wisten toch de 3e set te winnen. Na de koffie/thee/frisdrank (want het was behoorlijk warm) en lekkere kwarktaart moesten de laatste  wedstrijden duidelijkheid brengen. De combinaties Mariëlle Rommerts/Hanne Meijers en Monique Lodewijks/Betsy Oomen hielden de zenuwen in bedwang en wonnen beiden met 2-0 hun wedstrijd.
Blije gezichten, uitzinnige reacties want dit was de 1e keer in al vele jaren dat de dames kampioen zijn geworden.

Toevallig was competitieleiding aanwezig zodat dit team direct op de foto gezet kon worden. Duurde wel even voor de dames zover waren, maar het resultaat mag er wezen. Stralende kopjes …

Dames Dubbel 35+ Leende 3

Op vrijdagavond 23 juni zijn de kampioensteams gehuldigd en is onderstaande foto genomen:

Toernooiagenda Senioren 2023

6 februari, 2023