Logo

Dubbel

1 september 2021 was het eindelijk zover.
We konden na 1,5 jaar weer van start gaan met een clubkampioenschap.  Als toernooicommissie hadden we vooraf geïnventariseerd of het mogelijk was om samen met de dubbel kampioenschappen ook nog de enkelkampioenschappen te houden maar uiteindelijk was hier te weinig animo voor.

Vlak voor de sluitingstermijn hadden gelukkig nog een aantal koppels aangemeld waardoor we met een mooie club van start konden. Je merkte dat iedereen er weer zin in had want naast het fanatieke tennissen was er ook flink animo om naar de wedstrijden te komen kijken.
Met 2 poules in de Heren B, Dames A en B en met één poule in de Heren A waren  er voor iedereen voldoende wedstrijden te spelen.

De laatste vrijdag wilden we zoals gebruikelijk zoveel mogelijk halve finales spelen. Dit was bij 3 damespoules ,door verhinderingen, helaas niet mogelijk waardoor deze op zaterdagochtend en zaterdagmiddag zijn gespeeld. Ook hier was heel sportief toch weer een mooi groepje kijkers aanwezig voor de support.
De halve finales werden in een aantal poules nipt gewonnen met driesetters dus dit beloofde al mooie finales voor de zondagmiddag.

In de Heren A poule, waarbij op de finalezondag een laatste poulewedstrijd werd gespeeld, bleek uiteindelijk een finale te zijn omdat de  twee best geplaatsten tegen elkaar speelden. Uiteindelijk wonnen Marcel en Frans van Allard en Lars.
In de Heren B poule wonnen de routiniers Patrick en Frans van Rudie en Joris.
De dames A finalisten hadden elkaar al eerder in de poule ontmoet waarbij al een driesetter nodig was om de beslissing te laten vallen. Ook in de finale was dit een spannende wedstrijd waarbij uiteindelijk Henriëtte en Luciënne met de beker naar huis gingen.
De Dames B maakten er een lange spannende pot tennis van waarbij in een driesetter Hanne en Monique met de winst gingen strijken.

Nadien was duidelijk dat iedereen blij was dat de coronaregels enigszins versoepeld waren waardoor we met een mooi zonnetje en enige Deutsche Schlagers het toernooi werd afgesloten.

De kantinecommissie had met behulp van vrijwilligers achter de bar ervoor gezorgd dat alles soepel verliep in ons paviljoen en dat iedereen op tijd zijn drankje en knabbeltje kreeg. Hiervoor dank vanuit de organisatie.

We zijn blij dat dit eerste clubkampioenschap zo mooi verlopen is en we hopen snel weer iets van ons te laten horen met een nieuw intern toernooi.